Kedves Dorogi Ipartestület volt, és jelenlegi tagjai!

Tisztelt ipartestület honlapját, és hírlevelét olvasó kedves érdeklődők!

 

 

A Dorog és környékén tevékenykedő iparosok, kereskedők, mezőgazdászok, szellemi szabadfoglalkozásúak érdekképviselete jeles alkalmat ünnepel most 2020 májusában.

 

Harminc évvel ezelőtt 2020. május 2.-án tartotta meg az addigi nevén a KIOSZ dorogi alapszervezete átalakuló közgyűlését, aminek eredményeként az 1990. április 01.-től életbe lépett egyéni vállalkozói törvény lehetőségeit kihasználva átalakult, és ismét régi nevén, a 1948-ban feloszlott ipartestületnek szellemi jogutódjaként Dorogi Ipartestület néven kezdett működni.

 

Ezzel az aktussal Dorogon az elsők között termettük meg az alapját egy országos érdekképviseleti átalakulásnak a kisipari családi vállalkozások területén a ma is működő

 

Ipartestületek Országos Szövetségének

 

 

 

Az ünnepesemény országos megünneplésére tett dorogi javaslatot sajnos a vírusjárvány felülírta, lehetetlenné tette. De mint kezdeményezők, mi a modern kor lehetőségeit felhasználva e-mailes megemlékezéssel adózunk a közelmúltban tevékenykedő iparosok, vállalkozók hősies kiállásának egy demokratikus, magántulajdonon alapuló, magyarországi piacgazdaság kialakításához hozzájáruló elhatározásukhoz, döntésükhöz.

 

Isten áldja a tisztes magyar ipart