Marokkói-Magyar Online Üzletember Találkozó

 

A Magyar Exportfejlesztési Ügynökség a Marokkói Exportfejlesztési és Befektetési Ügynökséggel karöltve online üzletember találkozó megszervezését tervezi ez év őszén.

Tervezett iparágak: környezetipar, élelmiszeripar, agráripar, járműipar és textilipar, de megfelelő mértékű érdeklődés esetén más iparágak képviselői is összekötésre kerülhetnek.

Amennyiben érdekli Önöket a lehetőség – azaz potenciális célpiacként tekintenek Marokkóra –, részvételi szándékát, kérjük, az alábbi link kitöltésével jelezze legkésőbb 2020. Augusztus 14-e, 9:00 óráig.

http://mailer.tradehouse.hu/form.php?f=7ea7d8fb1c

Elegendő pozitív válasz esetén hamarosan megkezdjük a marokkói partnerek felkutatását, amelyről - és a további részletekről - időben értesíteni fogjuk Önöket.

Üdvözlettel:

HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt.

___________________________________________________________________________________________

Bajor-magyar online külgazdasági fórum 2020

 

Örömmel értesítjük, hogy a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség a Külgazdasági és Külügyminisztérium Müncheni Főkonzulátusával  együttműködésben bajor-magyar online külgazdasági fórumot, üzletember találkozót szervez, előzetes tervek szerint 2020. október 13-án. Az időpont azonban még változhat.

 A közel Magyarország méretű (70.500 km²) 13 milliós Bajorország hazánk kiemelt külgazdasági partnere. 2019-ben Németország tartományai közül a teljes kereskedelmi áruforgalom tekintetében Bajorország volt a legnagyobb kereskedelmi partnerünk. Hazánkkal kb. 2300 bajor cégnek van kereskedelmi kapcsolata, ebből kb. 250 cég telephellyel is rendelkezik Magyarországon. A bajor cégek hazánkban 50 ezer főt foglalkoztatnak. A két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok 2019-ben elérték a 14,75 Mrd eurót. A koronavírus-válság kapcsán felértékelődik a kockázatok csökkentésének fontossága, az ellátási láncok diverzifikációja, az vállalatok ellenállóképességének növelése. Fontos, hogy a válságot követően a bonyolult beszállítói láncok ismét helyreálljanak, az ellátás ne akadozzon, a vállalatok a megemelkedett keresleti igényeket ki tudják szolgálni. A krízis egyben új lehetőség is lehet mind a bajor mind a hazai vállalatoknak új üzleti, szakmai kapcsolatok kialakítására.

 Az esemény fő támogatói bajor oldalról a regionális bajorországi kereskedelmi és iparkamarák, amelyek tagvállalataik körében népszerűsítik az eseményt. További várható együttműködő partner a Wirtschaftbeirat Bayern (WBU) azaz a Bajor Gazdasági Tanács, amely az egyik legnagyobb bajor, gazdasági szereplőket tömörítő szövetség, 1800 taggal.  

 A B2B találkozókat megnyitó plenáris ülés tervezett előadói: WBU, Magyarország Müncheni Főkonzulátusa, Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA), Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a KPMG Hungary nemzetközi vezető tanácsadó cég.

 Célzott iparágak: Járműipar, Gépipar, Fémipar, Elektronika, Informatika/Informatikai szolgáltatások, Logisztika, Agráripari élelmiszer feldolgozási technológiák.

Az online térben megvalósuló üzletember találkozón való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az érdeklődő cégek számára a virtuális B2B platform eléréséhez a linket rövidesen megküldjük.

Amennyiben a rendezvény felkeltette érdeklődését, részvételi szándékát kérjük, hogy az alábbi regisztrációs felület kitöltésén keresztül jelezze legkésőbb 2020. szeptember 7-ig.

Üdvözlettel:

HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség